diumenge, 13 de setembre del 2009

Escriure, llegir i regar el jardí

Sempre havia volgut viure en alguna de les illes. Sempre havia volgut viure al país atlàntic on vaig viure. Si això ja estava fet, quedava l’illa, qui sap si només per pensar l’Atlàntic des del Mediterrani i tornar-hi qualque dia. Finalment, la C. i jo vam embarcar-nos amb la calaixera plena d’olles i de llibres i vam arribar a port una nit de lluna plena.

La tria de lectures fou senzilla: llibres a mig llegir, llibres per llegir i llibres per rellegir. De petit em deien que, quan sabés llegir, els llibres em parlarien. Quan els vam haver col•locat vam parar l’orella i vam sentir que ens demanaven un jardí per regar-lo i passejar-hi després de les llegides. N’hem fet cabal i, en un tros de terra que ahir vam preparar, avui dematí hi hem plantat una marialluïsa, un cap d’ase, un romaní, un julivert i una menta.

A l’illa ens han advertit que l’hivern és humit i ventós. Per si ve sense avisar una maltempsada, hem posat la butaca a tocar de l’estufa i ja tenim una tona de llenya, meitat pi, meitat ullastre, apilada a redossa perquè no agafi humitat i fumegi més del compte.

I, com que l’estufa té un fogó del diàmetre de l’olla vermella de fer caldo —que ja ha creuat terres i mar—, hem fet un planter amb llavors de grelos i de verças per escalfar el cos els dies que el vent s’endugui aviat el dia i calgui omplir les vetllades de contes i d’amics.



Només acabar de fer el planter ha començat a tronar i unes gotes gruixudes ens han fet córrer cap a dins de casa. Tanta sort que ens han agafat amb la feina feta: el jardí arreglat, la llenya apilada, les llavors plantades i els llibres col•locats. Ara ja podem fer el que hem vingut a fer: escriure, llegir i regar el jardí.

8 comentaris:

lespiell ha dit...

Per molts anys! Ja era hora que fessis servir la primera del singular. ;)

RgR ha dit...

L'enhorabona per tor plegat.
en Cabat

Anònim ha dit...

M'ha emocionat molt el què dius i com ho dius. Per cert, ahir 13 de setembre va fer un any que ens vàrem veure per primera vegada.
Molta sort i fins aviat,

Judit

Jubileta inquieta ha dit...

Potser les boires que han regat el nostre planter de grelos són les mateixes que després han regat el vostre.Bona sort per a aquest jardí que comença.

Eduard a 39º 51' 14.57" N - 4º 12' 09.35" E ha dit...

Burg: espero que hom sigui constant escrivint en aquest blog. T'enviem una abraçada!

Isa: encabat, hem cavat la terra i les llavors ja han germinat. Porteu gana i una carmanyola quan vingueu.

Judit: gràcies i per molts anys! Vine quan vulguis a celebrar-ho.

Elvireta: si és així, segur que tenim sort. Ara miraré per l'hort aviam si la pluja ha dut també algun llapis de colors! ;)

lespiell ha dit...

Com van els grelos? Ja germinen? Treuen el cap? Volem caldo gallec (plural majestàtic)!

Anònim ha dit...

Ostres, t'havia perdut el rastre i et feia encara a Santiago.
Molta, molta sort en aquesta nova etapa, i que l'hivern d'aquesta illa que la tramuntana pentina no sigui massa feréstec.

Tea Tagerbaf ha dit...

En llegir la vostra arribada em fas ganes de tornar... jooo!!

Tinc ganes de coneixe't i veure els vostres llibres, el jardi i el romani. Rodoli!

Ara i per unes hores a 01° 24.7' N
104° 09.8' E

 
Esta web apoia á iniciativa dun dominio galego propio (.gal) en Internet Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons